Igår åt vi julbord på Oliveriet, stans häftigaste restaurang som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Oliveriet serverar en italienskt variant på julbord med rätter och smaker från olika delar av landet och ofta med en unik bakgrundsstory bakom varje utvald delikatess.
Så här såg kvällens delikata meny ut:
Antipasti Misti (misti betyder blandning):
Charkuterier:
Capocollo – lufttorkad fläskkarré
Mortadella
Salsiccia Sarda
Proscineto med grissini
På tallrik:
Parrada – sandwichpaj fylld med Karljohansvamp och Pancetta
Kilärtsfritta ”Forine” med pikant bläckfisk
Anna Giulias fyllda ägg med kapris och sardeller
Inläggningar:
Bonettanelökar, fyllda pepparfrukter, kronärtskockor,soltorkade tomater med sardeller och kapris.
Primi Piatti
Tortellini in Brodo (Brodo, buljong av hög kvalitet, är en het trend i restaurangvärlden just nu.)
Ravioli al Ragu (Fyllda ravioli med äkta italiensk köttfärssås.)
Secondo Piatti
Bollito misto (kokt kött serverat med potatis, morot och lök)
Salsa Verde (sås av persilja)
Tryffelmajonäs
Grönsakssås med Habanerochili
Efterrätt
Traditionell italiensk julkaka.