Reseblogg Rhodos: Vackra Kallithea Springs – för brudpar och livsnjutare

En okänd pärla på Rhodos som åtminstone jag aldrig hade hört talas om innan en före detta jobbkollega tipsade om den är Kallithea Springs. Belägen några kilometer söderut från vårt hotell (Sunwing Kallithea Beach) längs östkusten nås den enkelt med både lokalbuss och taxi.

Redan under antiken var platsens varma källor kända för sina hälsobringande egenskaper. Rhodos har, som många säkert känner till, varit föremål för många heta konflikter genom årtusendena när olika nationer har gjort anspråk på den vackra och strategiskt väl placerade ön. Italienare byggde ett spa här under tidigt 1900-tal och numera är byggnaden och omgivningarna vackert restaurerade och en plats som gjord för långsamma promenader, fotografering och romantiska bröllop.

Runt de kupolformade vita byggnaderna finns en fantastisk trädgård som man kan ströva omkring i. Små träd och växtprydda valv ger skön skugga och om du blir sugen på att bada finns det en vacker liten badvik. På restaurangen som ligger vid vattnet serveras både mat och dryck och vi avnjöt en mycket god mud cake med glass. Vandrar man uppåt längs de vindlande gångarna kommer man upp på klippor som ger en makalös utsikt över Medelhavet som är svår att ge rättvisa åt genom ett simpelt fotografi.

Möbleringen i den högre byggnaden skvallrar om att det nyss har hållits ett bröllop här. Det måste ha varit en helt magisk ceremoni! Hade jag inte redan varit stabilt gängad hade jag definitivt undersökt möjligheterna att hålla mitt bröllop med efterföljande mottagning här. Huvudbyggnaden inrymmer också en konsthall som, under vårt besök, visade en utställning med mycket roliga satirteckningar och -strippar.

Mer om Kallithea Springs, till exempel öppettider och inträde, kan du läsa om på deras engelskspråkiga hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *