Maries kitchen – catering

IMG_9468

Jag bakar och säljer fikabröd på matmarknader och erbjuder också lättare catering (fika & smörgåstårtor m m) till fester. Hör av dig om du är intresserad – jag är flexibel!

Mitt koncept kallar jag för ”Maries kitchen” och jag använder alltid svenskproducerade och oftast ekologiska varor, så långt det är möjligt.

Jag kan anpassa mig efter olika allergier och andra önskemål om innehåll och bifogar alltid information om innehåll så att gästerna snabbt kan kontrollera detta.

Jag gör allt själv och undviker därmed alla former av tillsatser som det bara går.

Min stora inspirationskälla är min farmor och mormors bakverk. Min farmor emigrerade till Nordamerika som ung och tillbringade många år under 20-30-talen som kokerska/hembiträde, vilket lärde henne att laga amerikanska bakverk som till exempel ljuvliga pajer. Min mormor älskade att göra enorma efterrättsbord med tysk touch, vilket har fått upp mina ögon för kontinentens fantastiska efterrättstraditioner.

_ _ _

Några exempel på mina storsäljare:

Key Lime Pie. Syrlig och fräsch lime-paj som avnjuts med lättvispad grädde. Perfekt som avslutning efter en maffig middag eller för den som vill ha en lite lättare tårta.

Banana Cream Pie. Min personliga favorit med hemgjord vaniljkräm. När farmor bakade denna var det fest! Mild men med smaker som gifter sig perfekt i munnen.

Chokladkolatårta. Kladdkakebotten med ett lent lager chokladkola på toppen. Chokladälskarens dröm. Finns med flera olika smaksättningar – till exempel polka, mintkrokant och chili.

Morotskaka. Frisk och nästan nyttig trots att den är syndigt god.

Chokladbollstårta. Lika populär på barnkalaset som på vuxenfesten. En fin liten tårta som räcker till många – och som går att frysa.

Gófika-korgen. Din egen kombo av till exempel dammsugare, biskvier (dajm och/eller citron), chokladbollar med olika smaksättning, Lemon bars, chokladkola bars, dumlekakor och skrädmjölsdrömmar…

Jag gör flera olika sorters smörgåstårtor

Jag lagar också t ex smörgåstårtor och amerikanska rätter såsom högrevsburgare och pulled pork med alla tänkbara sides. Jag älskar att samla på mig spännande kryddor från mina resor och favoriterna just nu är skatterna jag tog med mig hem från marknaderna i Côte d’ Azur i somras och köttkryddor från Turkiet. USA, och resorna till NY, finns alltid med som inspiration.

– – Just nu har jag tagit ett uppehåll men jag hoppas kunna återkomma efter sommaren – –