Kan bakad potatis vara ”snabbmat” a la vardagslunch? Jepp, 12-15 minuter i micron förkortar tillagningstiden avsevärt. Jag brukar göra en lite större sats Skagenröra som håller några dagar i kylskåpet och så bakar jag en[…]
Månad: mars 2017
På resande fot: ”Pasta Fresca” – vi lär oss göra färsk pasta på Oliveriet
Man löper ju alltid en risk att bli besviken när man har sett fram emot något väldigt mycket, men så blev verkligen inte fallet när jag och två vänner i torsdags deltog i Oliveriets matlagningskurs[…]
Gammaldags våfflor på farmor Britts vis – med lite olika serveringsförslag
Äldsta sonen ringde på söndagsförmiddagen och påminde mig lite diskret om att jag (i ett svagt ögonblick) hade lovat bjuda på våfflor i helgen. Det passade dock bra eftersom jag nyligen har köpt ett andra[…]
På resande fot: Klubbkok i Klässbol
Februarilovet förknippas kanske, inte helt otippat, främst med snö, skidor och diverse sportaktiviteter. Men i år satsade vi istället på en tur till Klässbol, strax utanför Arvika, där vi besökte Klässbols Konfektyr och fick lära[…]