På resande fot: Sockerslottet – sött för både öga och gom

Tårtkonstnären Gunilla Wall, vinnare av ”Det stora tårtslaget” i sjuan, har köpt och byggt om en gammal kyrka i centrala Kristinehamn till hotell, café och butik. Namnet Sockerslottet är väldigt passande – huset ser inte bara ut som ett vackert gammalt sagoslott utan innehåller också en massa högkvalitativa godsaker.

För den som gillar att göra egna godsaker finns det roliga redskap och tillbehör att köpa. Wall anordnar olika kurser för den som vill lära sig att göra mer avancerade tårtor och dekorationer.

Det finns också ett stort utbud av choklad och lakrits, där min personliga favorit är den hemgjorda chokladpralinen smaksatt med lakrits och havssalt. Passa på att köpa med och ge bort som uppskattade gå-bort-presenter istället för en blomma.

För den som är fikasugen finns det både smörgåsar och bakverk. Allt är hemgjort och smakar lika bra för ögat som för gommen. Senast jag besökte Sockerslottet åt jag räkmacka – med handskalade räkor – och jag kan personligen också varmt rekommendera både de olika cheese cake-varianterna och bärtartletten. Ett plus också för att semlorna fanns i två storlekar!

Här kan ni läsa mer om Sockerslottet och verksamheten där. Här hittar du Gunilla Walls hemsida och blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *