Julbord på italienska

Igår åt vi julbord på Oliveriet, stans häftigaste restaurang som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Oliveriet serverar en italienskt variant på julbord med rätter och smaker från olika delar av landet och ofta med en unik bakgrundsstory bakom varje utvald delikatess.

Så här såg kvällens delikata meny ut:

Antipasti Misti (misti betyder blandning):

Charkuterier:

Capocollo – lufttorkad fläskkarré

Mortadella

Salsiccia Sarda

Proscineto med grissini

På tallrik:

Parrada – sandwichpaj fylld med Karljohansvamp och Pancetta

Kilärtsfritta ”Forine” med pikant bläckfisk

Anna Giulias fyllda ägg med kapris och sardeller

Inläggningar:

Bonettanelökar, fyllda pepparfrukter, kronärtskockor,soltorkade tomater med sardeller och kapris.

Primi Piatti

Tortellini in Brodo (Brodo, buljong av hög kvalitet, är en het trend i restaurangvärlden just nu.)

Ravioli al Ragu (Fyllda ravioli med äkta italiensk köttfärssås.)

Secondo Piatti

Bollito misto (kokt kött serverat med potatis, morot och lök)

Salsa Verde (sås av persilja)

Tryffelmajonäs

Grönsakssås med Habanerochili

Efterrätt

Traditionell italiensk julkaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *