På resande fot, dag 2: Bland vildtimjan och hästar i bergen ovanför Nice

Det kändes verkligen som om man vaknade i paradiset när man väcktes av ljuset som strömmade in genom de stora altandörrarna. ”En sporty dag i fjellet” var rubriken på dagens program, och det innebar en bussresa uppför slingriga Tour-de-France-vägar upp i bergen.

Makroner i Vence

Först stannade vi i den söta staden Vence, där vi gick runt i gamla stan och hamnade mitt i en mysig fredagsmarknad. Jag köpte hembakta makroner (macaron på franska) i ett stånd och dreglade över såväl frukt och grönsaker som vackra växter som jag ju tyvärr inte kunde få med mig hem…

IMG_2664 (2)

IMG_2641 (2)IMG_2599 (2)IMG_2600 (2)IMG_2590 (2)

IMG_2589 (2)
IMG_2605 (2)
IMG_2591 (2)
IMG_2592 (2)

IMG_2593 (2)
IMG_2575 (2)
IMG_2570 (2)

IMG_2567 (2)
IMG_2577 (2)
IMG_2584 (2)
IMG_2583 (2)

IMG_2604 (2)

En underbar liten gård bland molnen…

Därefter bar det upp till en av topparna på de alper som ligger som en vägg bakom Nice och de andra städerna vid havet. En klar dag kan man se ända till Korsika härifrån, men vi hade otur då molnen lade sig som bomull kring oss när vi gick den sista biten till vårt mål till fots. Det doftade fantastiskt av alla vildväxande kryddväxter och plötsligt kunde vi se ett gäng majestätiska örnar frigöra sig ur molnen i dalen nedanför oss.
IMG_2678 (2)IMG_2677 (2)IMG_2609 (2)IMG_2612 (2)

Eftermiddagen tillbringades på en liten, familjeägd gård som specialiserat sig på att föda upp djur i naturlig miljö. På gården tar man emot barn och vuxna som vill lära sig hur man tar hand om djur och gården var som hämtad ur en film. Hela familjen var engagerad i vårt besök och inledde med att bjuda oss på en ”typisk” fransk måltid med råvaror hämtade från den egna gården. Nyvärpta ägg, hemgjorda korvar och grillspett gjorda på kött från de frigående djuren och mjälla, egenodlade vårprimörer avnjöts i den oerhört pittoreska sadelkammaren.

IMG_2617 (2)

IMG_2619 (2)IMG_2621 (2)IMG_2634 (2)

IMG_2636 (2)
IMG_2627 (2)
IMG_2673 (2)

IMG_2671 (2)
IMG_2670 (2)
IMG_2639 (2)

IMG_2672 (2)

Vi skulle egentligen ha ridit ut på familjens hästar, men då det varnades för åska fick vi istället tillbringa resten av eftermiddagen på gården där vi charmades av familjens egensinniga, frigående gris, förundras över kalkonernas underliga sätt att umgås och dessutom (på behörigt avstånd) fick se ett alldeles nyfött föl. Det kändes som om jag aldrig ville åka därifrån!

IMG_2626 (2)IMG_2668 (2)IMG_2631 (2)IMG_2623 (2)

Kalkonerna var blå, vita och röda och mor i huset berättade leende att ”med de färgerna kallar vi dem för franska kalkoner men amerikanarna tycker att de är amerikanska.”

Innan vi åkte tillbaka ned mot hotellet för middag hann vi också att äta mammans egna crêpes med hemgjord, rårörd blåbärssylt.

IMG_2674 (2)IMG_2634 (2)IMG_2675 (2)IMG_2617 (2)

Middag vid hotellpoolen

Väl tillbaka på hotellet hann vi med en liten stund i solen (och ett dopp i hotellets inomhuspool) innan det var dags att samlas för middag vid hotellets utomhuspool.

Kvällens meny:

Salade Nicoise
_
Risotto aux Gambas
_
Coupe Baie Dorée

IMG_2645 (2)IMG_2649 (2)IMG_2653 (2)IMG_2656 (2)IMG_2654 (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *