På resande fot: Ljuvligt italienskt på Oliveriet

Den här helgen fortsätter jag att botanisera bland de lokala guldgruvorna. Eftersom maken fyllde år på lördagen tog jag med honom till en liten mysig lunch på stan, och målet för utflykten var den lilla mysiga butiken/restaurangen Oliveriet som ligger på Kristinehamns huvudgata, Kungsgatan.

IMG_4786 (2)IMG_4787 (2)IMG_4847 (2)
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
Jag avgudar deras Mozzarella di Bufala, bruschetta pomodorini e pancetta coppata (Buffelmozzarella serverad med körsbärstomatbruschetta och lufttorkat sidfläsk) så den fick det bli för andra gången på bara några dagar. Maken valde en klassisk Spaghetti Carbonara och efteråt lyxade vi till det med äkta italiensk Gelato. Min favorit är den körsbärsripplade, men citron går inte heller av för hackor den heller.

IMG_4845 (2)IMG_4846 (2)IMG_4848 (2)

På bordet stod ett riktigt gott örtsalt som fick följa med oss hem. Det går nämligen att köpa med sig en hel del av ingredienserna.

Vet man inte riktigt vad man vill ha, eller vad som passar ihop med vilket är det bara att fråga. Det trevliga paret (värmländska Jenny Svensson & Sardinien-födde Andrea Masci) som äger och driver Oliveriet har fantastiska kunskaper om det italienska köket och vet verkligen hur de ska inspirera sina kunder. Ett besök här stimulerar alla sinnen, precis som en bra matupplevelse ska göra.

Bacio - mums!
Bacio – mums!
Örtsaltet
Örtsaltet

Ett annat tips är den lilla pralinen vid namn Bacio, som jag tror betyder ”kyss” och som, förutom choklad, har den ljuvligaste hasselnötsfyllningen och ett litet visdomsord på insidan av pappret. En italiensk visdomskaka 2.0, alltså. Jag har btw hittat ett intressant recept på gelato där sådana ingår som jag ska prova, så stay tuned!

1 reaktion på ”På resande fot: Ljuvligt italienskt på Oliveriet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *