Pedagogen som klev ut genom fönstret – och hittade passionen!

Beslutet har sannerligen värkt fram. Långsamt, motvilligt och stor vånda. Jag har brottats med mig själv, ifrågasatt mina motiv, min moral och alla principer jag äger och har.

Jag har undrat vad det är för fel på mig, varför jag inte fogar mig och inte kan nöja mig när så många andra i den här stora, grymma världen har det så mycket värre och så mycket sämre.

Jag är inte typen som chansar. Jag har en inneboende, stark önskan om att vara till lags och jag har alltid mätt mig själv efter prestation och andras måttstockar. Jag vill ha koll på läget, helst ha både hängslen och livrem och jag vet ju att ”fast jobb” anses synonymt med lycka och trygghet. Med över tio års anställning, drygt 500 högskolepoäng med tillhörande studielån, massor av erfarenhet och en LAS-samling tillräckligt för en anställning ända till graven hade jag mitt på det torra. Men jag satt fast, var frustrerad och uttråkad och chansen till utveckling var exakt noll.

Kanske spelar åldern in, tidigare har tiden känts oändlig och jag har alltid övertalat mig själv att det är så här livet är. Att jag ska stå ut ett litet tag till.

Men i en bräcklig och inte sällan orättvis värld som har lärt mig att livet är väldigt kort växte en insikt om att jag måste göra det mesta av den begränsade tid jag har till mitt förfogande.

Min hjärna och mitt hjärta har varit osams länge och nu bestämde jag mig för att, för en gångs skull, lyssna mer på hjärtat än på hjärnan. Pengar är verkligen inte allt, det handlar till stor del om prioriteringar och jag har förmånen att befinna mig i en tid i livet när det fungerar att gå ned i lön. Jag bestämde mig därför för att lämna tryggheten och ta den chans som efter lång tids kamp plötsligt uppenbarade sig när jag fick det där underbara, oväntade förslaget i somras.

Drömmar kan besannas.

Nu har jag börjat mitt nya jobb på Bageri Höghuset. Jag ska jobba som kallskänka och med försäljningen i caféet men också med företagets sociala medier och hemsida. Det känns oerhört inspirerande och roligt att få kombinera drömmen om att arbeta i ett café med drömmen om att få arbeta med strategisk kommunikation. Dessutom kommer jag att kunna utveckla mitt intresse för bilden som verktyg, så räkna med en hel del foodporn (eller kanske snarare ”fikaporn”) här på sidan och i mina sociala medier framöver!

Numera går jag till och från jobbet med ett leende och en känsla av tillfredsställelse. Min vardag går ut på att ge människor en mysig, avkopplande och välsmakande upplevelse – fatta vilket roligt jobb jag har! Dessutom omges jag av positiva, passionerade och peppande människor som utgör ett fantastiskt team.

Vem vet vad framtiden har i sitt sköte, allt jag vet är att jag just nu är på precis den plats jag ska vara.

Och det är det enda som betyder något.

Mitt enda råd till dig som läser och som har den där gnagande känslan inombords. Gör slag i saken. Lyssna på hjärtat, allt annat löser sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *