På resande fot: Brooklyn Bridge och DUMBO

Fantastiskt väder – strålande sol och snudd på högsommarvärme mötte oss när vi tidigt på söndagsmorgonen begav oss ner mot den legendariska bron, Brooklyn Bridge. Brons pelare var faktiskt USA:s högsta byggnader när den invigdes 1881, något som känns väldigt avlägset när man ser Manhattans alla väldiga skyskrapor torna upp sig bakom. Våra plan är att åka över till Brooklyn med tunnelbanan (Köp 7 dagar unlimited tunnelbanepass för ca 300 kr/person – väl värt varenda krona) och sedan utforska området under ”grannbron” Manhattan Bridge (känt som DUMBO) och sedan vandra tillbaka på Brooklyn Bridge.

Loppistokiga som vi är ser vi förstås till att tajma besöket med söndagens Brooklyn Flea:s nedslag precis under brofästet till Manhattan Bridge och vi ser till att vara på plats redan tidigt på morgonen för att slippa trängas med horder av turister när vi vandrar längs vattnet.


Det är häftigt att sitta bland söndagslediga Brooklynbor, fäder kastar basebollar med sina små söner i skuggan, hundar i alla färger och former skuttar lyckligt runt medan ägarna sitter i solen och njuter och ett brudpar förevigas i den extremt fotogeniska omgivningen.

I och med att klockan knappt hunnit bli 9.00 på morgonen än finns det gott om möjligheter att ta fina foton om man vill ha bilder utan en massa andra människor i bakgrunden.


Klockan 10.00 öppnar loppisen och på dagens marknad är det mer fokus på prylar än mat. 

Som ni kan se står några av loppisborden faktiskt bokstavligen UNDER Manhattan Bridge. (Områdesbeteckningen DUMBO står för ”Down Under the Manhattan Bridge Overpass”.)



Själv köpte jag en fin plåtlåda för choklad från 50-talet, antika bakprylar samt en oemotståndlig Coyote/Gråben (mitt personliga ”spirit animal”) i perfekt skick  ifrån Acmes förtrollade värld! 


Efter att ha delat på en strut med lokalproducerad, ekologisk glass (hallonsmaken rekommenderas å det varmaste) från från Bluemarble Brooklyn beger vi oss mot Brooklyn Bridge och en hänförande promenad hemåt.


Det är betydligt trängre på bron nu när förmiddagen tagit vid och sommarvärmen har lockat många turister till bron. Luttrade lokalbor på cykel blåser i sina visselpipor när förundrade turister i jakt på den ultimata bilden på Manhattans skyline råkar kliva ut i cykelfilen. Det blåser friskt, men vinden är varm idag och livet känns så där fantastiskt som det bara kan göra vid särskilda, unika tillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *