På resande fot: Loppis & matmarknad med Manhattan skyline som fond

En bättre lördagskombo än så här kan jag inte tänka mig: en genuin loppis, en matmarknad med rätter från hela världen OCH allt detta med Manhattans skyline som mäktig fond. Eller som Arrangören själv beskriver det: ”Part vintage bazaar, part old fashioned town squarepants and part food bonanza.”

Kvaliteten är genomgående hög, såväl när det gäller loppisprylarna som de hemgjorda hantverken som finns att köpa och maten/bakverken. Vintageprylar med precis det där rätta, nötta utseendet trängs med amerikansk memobilia och coola, udda prylar. Hantverkare med kluriga, skickliga sätt att återanvända och skapa av gamla ting imponerar. 

Det ska dock påpekas att inte är särskilt billigt att handla här, säljarna är väl medvetna värdet på sina saker och fyndläget blir inte direkt blir bättre av det faktum att dollarn närmar sig 10-kronorsstrecket för oss svenska turister. Den där känslan av att allt man köpte var ett fynd som jag hade för fem-sex år sedan, när dollarn låg strax över 6 kronor, är borta. New York är ingen billig stad att handla i! 


Med det sagt lyckades min man hitta handske, hjälm och bröstplatta samt bollar av fantastisk vintagekvalitet till sin sportbar. Själv blev jag väldigt imponerad av matmarknadens breda utbud och höga nivå. 

Det finns både mat, dryck och godsaker att välja bland – och de flesta världsdelar finns representerade! Här nedan hittar ni ett axplock av allt det fantastiska:


Plats och öppettid varierar med årstiden och på Brooklyn Fleas hemsida hittar ni aktuell information inför ert besök. Idag besökte vi marknaden i Smorgasburg, East River State Park. På söndagar (april-oktober) håller man till i DUMBO (Manhattan Bridge Archway-80 Pearl St.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *